Le Mans invitationer 2024 – hvem er sikret?

De automatiske invitationer til næste års 24 timers løb i Le Mans, er ligeså stille ved at blive fordelt.

Tidligere på ugen blev listen med de 37 biler i FIA WEC præsenteret, og de er alle sikret en startplads ved 2024 udgaven af 24 timers løbet.

Fra IMSA WeatherTech SportsCar Championship kommer Brendan Iribe med en GT3 invitation, mens George Kurtz kommer med en LMP2 invitation. De to kørere har vundet invitationerne, ved at slutte som bedste Bronzekører i henholdsvis Bob Akin og Jim Trueman mesterskaberne for Bronzekørere. IMSA mangler at sætte navn på hvilket Hypercar hold, at de vil nominere til deltagelse. Til 2023 løbet var det Whelen Engineering Cadillac, som fik deres billet.

Fra European Le Mans Series kommer der 2 fra LMP2, 1 fra LMP2 Pro/Am, 1 fra LMP3 til LMP2 kategorien, 1 fra GTE til GT3. De pladser tilfalder Algarve Pro Racing og United Autosports USA i LMP2, og AF Corse i LMP2 Pro/Am. COOL Racing har vundet en LMP2 startplads i kraft af LMP3 mesterskabet, mens Proton Competition har vundet en GT3 startplads. Tiden må vise, om den bliver udnyttet til en Ford Mustang eller en Porsche 911 GT3.R racer.

Fra Fanatec GT World Challenge Europe powered by AWS har vinderen af Bronze Cup, Pure Rxcing, vundet en startplads i GT3 kategorien. Det er ikke et hold vi tidligere har set i ACO ræs, men de har allerede tilmeldt sig Asian Le Mans Series 2024, og har ligeledes indgået et samarbejde med Manthey i FIA WEC.

Kessel Racing Ferrari #57, Richard Mille AF Corse #83, Proton Competition Porsche #88
Photo: JJ Media

Vi ved endnu ikke, om alle hold har valgt at udnyttede deres invitation. Både Proton Competition og Pure Rxcing er allerede aktive i FIA WEC, så om de nøjes med det, eller vil udnytte deres billet til en ekstra bil, får vi at se til februar, når pladserne skal fordeles.

Vi mangler stadig at få fordelt to invitationer fra Asian Le Mans Series, som går til de mesterskabsvindende LMP2 Pro/Am og GT3 biler. Det mesterskab starter denne weekend i Malaysia, og afgøres i Dubai og Abu Dhabi i februar måned.

Tidligere er der blevet givet en billet til den GT3 mesterskabsvindende bil fra Michelin Le Mans Cup, hvor danske GMB Motorsport vandt pladsen til 2023 løbet, men den billet udgives ikke længere, og gives i stedet til GT World vinderen. Der er kun et meget begrænset antal startpladser til 24 timers løbet, og med en billet til alle FIA World Endurance Championship deltagere per automatik, er mere end halvdelen af de 62 biler allerede fundet, bare med det ene mesterskab.

Såfremt alle hold på tværs af mesterskaberne bruger deres invitationer, er 47 af de 62 pladser taget.

Relaterede nyheder